Fetiță de 12 ani, la spital cu o sarcină anormală: cazul este extrem de rar

0
229
sursa foto: fotosearch.ro

O fetiță, în vârstă de 12 ani, a ajuns la maternitate , la Spitalul din Iași, cu o sarcină anormală. În uterul acesteia nu s-a format un făt, ci o tumoare benignă. Așa-numit ”sarcină molară”, descoperită de medicii ieșeni la extrem de tânăra pacientă, reprezintă un caz extrem de rar, care apare în medie o dată la 1.000 de paciente, notează Fanatik.ro

Doctorii din cadrul Maternității ”Cuza Voda” din Iaşi au menţionat că fetița a fost internată cu mama sa. Ulterior, a fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, iar operația a fost un succes.

Caz extrem de rar la Iași. Fetiță de 12 ani, la spital cu o sarcină anormală

Pacienta în vârstă de 12 ani a ajuns la unitatea medicală din Iaşi pe 4 aprilie. Aceasta a fost transferată de la spitalul din Tecuci cu stare generala bună, dar cu dureri abdominale şi hemoragie. La investigații au descoperit ca pacienta avea o sarcină anormală.

Medicii spune că fetița a avut sângerări şi a ajuns la maternitatea cu o stare de astenie fizică, punându-i-se diagnosticul de sarcina molară. Acest caz este unul extrem de rar, fiind 1 la 1.000 de sarcini. În uterul copilului nu se afla un făt propriu zis, ci o masă de celule care i-ar fi putut pune viața în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.