Alexandru V. a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe, după un scandal ce a avut loc într-o discotecă din Ostrov. Situația s-a clarificat în urma vizionării imaginilor surprinse, însă magistrații au decis că fapta s-a prescris. S-a judecat, în continuare, latura civilă.
Totul s-a petrecut în noaptea de 12 spre 13.06.2016, în jurul orei 2.00 când, aflându-se în incinta discotecii din localitatea Ostrov, un bărbat, după ce a încercat să îl calmeze pe Alexandru V., care se afla în stare de ebrietate și avea un conflict cu o altă persoană, a fost agresat chiar de scandalagiu, prin lovirea cu capul și pumnii în zona feței, suferind leziuni ce au necesitat un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Întrucât agresiunile nu încetau, aflându-se în stare de legitimă apărare, bărbatul l-a lovit în zona feței pe inculpat, care și-a pierdut cunoștința, căzând la podea.
Din declaraţia martorului, a rezultat că acesta se afla împreună cu mai mulţi prieteni în local şi, la un moment dat, o cunoştinţă i-a spus că inculpatul a stropit-o cu alcool. La scurt timp, a apărut și acesta, care ţinea în mână o sticlă cu alcool, iar în momentul în care martorul a intervenit, inculpatul a schimbat modul în care ţinea sticla în mână, cu intenţia clară de a-l agresa. În acel moment, a intervenit partea civilă, care l-a prins pe scandalagiu de mâini, dar a fost lovit cu capul în zona feţei de acesta, moment în care partea civilă l-a lovit pe inculpat în zona feţei, care a căzut la pământ, fiind scos ulterior din local. Depoziţia acestui martor se coroborează cu majoritatea martorilor audiaţi în faza de urmărire penală.
În plus, din certificatul medico-legal, emis în data de 21.03.2016, a rezultat faptul că partea civilă a suferit leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale, iar inculpatul a suferit leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.
În ceea ce priveşte filmarea existentă, care a surprins incidentul, prima instanţa reţine, din analiza dosarului de urmărire penală, că aceasta a fost analizată in extenso, în prezenţa inculpatului şi a apărătorului acestuia, au fost audiaţi martori în legătura cu imaginile surprinse, concluzionându-se că partea civilă a acţionat în legitimă apărare, concluzie împărtăşită de instanţă.
În data de 28.11.2022, magistrații Judecătoriei Medgidia au decis că a intervenit prescripția răspunderii penale, motiv pentru care procesul a încetat pe latură penală.
Pe latură civilă, decizia a rămas definitivă în data de 22.02.2024, judecătorii decizând că inculpatul are de plată 3.000 de lei daune morale, plus cheltuielile judiciare.
Liliana BELCIUG