Firmă abonată la banii Primăriei Constanța pentru întreținerea sistemului de irigații

1
440

Din 2019, aceeași firmă constănțeană se ocupă de repararea și întreținerea sistemului de irigat din oraș. În luna iunie a.c., Primăria a semnat un nou contract cu River Transnav S.R.L.

Anul 2021 este al treilea în care River Transnav S.R.L., o firmă ce are ca domeniu de activitate preponderent transportul de marfă pe căi navigabile interioare, se ocupă de repararea, punerea în funcțiune și întreținerea sistemului de irigat existent în municipiul Constanța. Primăria a semnat un nou contract cu aceasta, în iunie a.c., în acest sens, în valoare de 361.816,83 lei, fără T.V.A.

Societatea comercială va face revizia tehnică și va repara instalațiile aferente celor patru stații de pompare din oraș (zece pompe în total). Tot sistemul de irigații din Constanța este alimentat de la stația de pompare de pe malul Lacului Tăbăcărie și de la cele trei de pe malul Lacului Siutghiol.

De asemenea, firma este obligată, prin contract, să repare și să înlocuiască și conductele rețelei de irigat din Constanța. Sisteme de irigat există în parcul de la Gară, în cel din Tomis II, în parcul de la Casa de Cultură, în cel din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pe faleza Cazinoului, pe mijlocul Bulevardului Mamaia (între Capitol și Mamaia), dar și în stațiune, pe malul Lacului Siutghiol și între Hotelurile Parc și Caraiman, adică o lungimă totală de conducte de 40.000ml (17.000 în oraș).

În Parcul Arheologic, există un sistem automat de irigații, alimentat din rețeau publică de apă a orașului.

Până la 16 iulie a.c., River Transnav trebuie să repare și să pună în funcțiunea rețeaua de irigații, apoi 153 de zile să o întrețină în stare de funcționare normală, iar apoi să o conserve, pentru sezonul rece.

Anul trecut, Primăria Constanța i-a achitat firmei 448.642 de lei pentru întreținerea sistemului de irigații, iar în 2019, 237.868,18 lei, fără T.V.A.

În 2020, River Transnav a reparat și cișmele stradale din oraș, pentru 69.718 lei, iar în 2019 a reparat și patru fântâni arteziene din Constanța și a primit 318.151 de lei. Ca și în 2017, când i s-a achitat 118.332 de lei, pentru a pune în funcțiune cinci arteziene.

Firma are ca unic asociat pe Nicoleta Ion, care este și administrator. Anul trecut, societatea comercială a avut o cifră de afaceri de peste 3,8 milioane de lei, realizând un profit net de 1,1 milioane de lei, având un număr mediu de opt angajați.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.