Firma care a câştigat proiectul de modernizare a “junglei urbane” de pe Ştefan cel Mare a “pasat” lucrările mai departe: cine sunt cei trei subcontractanţi

0
942
Strada Ștefan cel Mare

Pe 25 mai a.c., Primăria Constanța semna, cu Meva Concept S.R.L., acordul contractual privind achiziția și contractarea lucrărilor de construcții din cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului“. Însă, firma din Capitală nu se va ocupa singură de execuția lucrărilor de modernizare a zonei centrale a municipiului, pentru realizarea celebrei „jungle urbane“ de pe strada Ștefan cel Mare. Pentru că are trei subcontractanți: Hiwaters Solutions S.R.L., Mooz Services S.R.L. și Fraicom S.R.L.

Hiwaters Solutions este o firmă din Râmnicu Vâlcea, deținută de Roxana Sevastru, ce are ca obiect de activitate „Alte lucrări speciale de construcții“. A fost înființată în 2019, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 600.000 de lei și un profit de 166.477 de lei, cu un singur angajat.

Fraicom S.R.L. este tot din Capitală și se ocupă preponderent de fabricarea altor produse din lemn, a articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite. Asociații săi sunt Annemary Enescu (95%) și Nicolae Ioan Ivan (5%). În 2020, a avut o cifră de afaceri de peste 9,8 milioane de lei și un profit de peste 740.000 de lei, cu un număr mediu de 20 de angajați.

Mooz Services este singura firmă din Constanța implicată în proiectul de reabilitare a pietonalei Ștefan cel Mare și are ca asociat unic pe Dumitru Nicolae Picu, care îi este și administrator. Aceasta a fost înființată în 2015 și are același sediu social (pe strada Constantin Brâncuși) ca și Zoom Logistics Fresh S.R.L., firma care a închiriat sectorul de plajă Zoom Beach.

De altfel, Mooz Services are ca domeniu de activitate preponderent „Lucrări de instalații electrice“, dar ca domeniu principal „Baruri și alte activități de servire a băuturilor“. În 2020, firma constănțeană a realizat o cifră de afaceri de 2.025.259 de lei și un profit de peste 700.000 de lei, cu un număr mediu de 27 de angajați.

Astfel, cel mai probabil, Mooz Services se va ocupa de modernizarea iluminatului public de pe strada Ștefan cel Mare și a celui de pe Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, adiacente pietonalei.

Și pe străzile Mihai Viteazu, I.Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter se va moderniza iluminatul public în cadrul proiectului cu fonduri europene.

În final, trebuie menționat că reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța au confirmat că Meva Concept a constituit garanția de bună execuție, în valoare de 6,8 milioane de lei, în cele cinci zile lucrătoare suplimentare obținute prin semnarea actului adițional la contractul de execuție a lucrărilor.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.