Firma controlată de un inspector ANAF cu soție consilier local, în proces cu ABADL pentru nereguli privind construcțiile de pe plaja din Vama Veche

0
5351
Foto-arhivă

Firma controlată de un inspector ”antifraudă” din Constanța și de soția acestuia – fost consilier local la Limanu, a dat în judecată Administrația Bazinală de Apă –Dobrogea Litoral (ABADL), pentru a cere suspendarea executării unei notificări primită de la reprezentanții acesteia.

Nu ar fi pentru prima dată când o societate solicită suspendarea unui act administrativ emis de ABADL, mai ales că începând din primăvara anului trecut, toți operatorii de plaje care nu dețineau autorizații pentru baruri sau alte construcții de pe plaje au fost notificați să le demoleze, ceea ce s-a întâmplat și în speța de față.

Numai că de data aceasta nu vorbim despre un operator oarecare, ci despre firma controlată de un inspector al unui serviciu din subordinea ANAF. Este vorba despre societatea General Machine Buisness Division SRL, deținută până nu demult de Maria Bărbat, mama lui Vasile Marius Bărbat – comisar în cadrul serviciului ”Antifraudă” care aparține de ANAF Constanța. Totodată, administraor al societății era Claudia Bărbat – soția (sau fosta soție) comisarului, fost consilier local la Limanu.

Actualmente, potrivit datelor furnizate de Registrului Comerțului, asociat unic în cadrul societății este Mirela Romana Bărbat, iar ca administrator figurează Irina Șerban. Totodată, EVDOCHIM MARIANA C.I.I. apare ca administrator judiciar, firma fiind în insolvență din anul 2019.

Societatea deține trei active în Vama Veche și, din câte se pare, una dintre construcții nu este tocmai în regulă. De aceea nu este nici pentru prima dată când societatea celor trei ”Bărbat” se judecă cu organele statului. În trecut s-au judecat înclusiv cu Ministerul Apărării Naționale, dar și cu Ministerului Dezvoltării Regionale – Direcţia Generală Lucrări Publice pentru aceleași active pe care le dețin în sudul litoralului.

Revenind la cel mai recent dosar înregistrat pe rolul instanțelor, în care societatea General Machine Buisness Division a cerut, pe 16 august a.c.,la Tribunalul Constanța, suspendarea executării notificării primită din partea ABADL, instanța a respins acțiunea la începutul săptămânii, pe 6 septembrie:

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată -având ca obiect suspendare executare act administrativ – formulată de reclamanta GENERAL MACHINE BUSINESS DIVISION S.R.L. în contradictoriu cu pârâta ADMINISTRATIA BAZINALA DE APA DOBROGEA LITORAL Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 06.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Date despre firmă

Firma General Machine Buisness Division SRL a fost înființată la data de 19 ianuarie 1994 și are ca obiect principal de activitate ”Hoteluri și alte facilități de cazare similare”. Așa cum precizam mai sus, are 3 puncte de lucru în Vama Veche. Potrivit Termene.ro, în anul 2018 societatea a raportat o cifră de afaceri de 35.835 RON cu un profit de 7.106 RON și un număr de 0 angajați, după 26 ani de activitate.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.