Firma New Chich Next vrea să își supraetajeze imobilele pe care le ridică pe bulevardul Aurel Vlaicu

0
897
foto cu rol ilustrativ

La ieșire din Constanța, în zona Aurel Vlaicu, sunt în implementare mai multe proiecte imobiliare cele mai multe fiind clădiri de apartamente, având în vedere că zona se află la câteva minute distanță de stațiunea Mamaia. Un alt plus îl reprezintă Universitatea „Ovidius” care are mii de studenți, mulți dintre ei fiind din afara județului Constanța, cei mai mulți dintre ei preferând să își închirieze un apartament în apropierea campusului universitar. În acest context, o societate s-a gândit să supraetajeze imobilele de trei etaje pe care le ridică pe strada Perlei, totul pentru a mai câștiga câteva apartamente.

Marius și Carmen Elena Georgescu, asociați ai New Chich Next S.R.L., construiesc pe strada Perlei nr. 6, două imobile cu regim de înălțime D+P+3E, cu destinația de locuințe colective. Ansamblul rezidențial se va numi Opal 2 Residence Universitate și nu va avea blocuri de trei etaje, ci de patru, deoarece firma constănțeană a obținut anul trecut certificatul de urbanism pentru supraetajarea cu un nivel al acestora, iar acum a cerut și acordul de mediu pentru proiectul „Modificare proiect autorizat cu a.c. nr. 1763/2019 *construire două imobile D+P+3E-locuințe colective* prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită desfășurată”. Informaţiile privind memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul APM Constanța, pe strada Unirii nr. 23 şi la sediu titularului pe strada I.L. Caragiale nr. 60, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Potrivit memoriului inițial de prezentare, fiecare clădire urma să aibă 27 de apartamente, de două și trei camera, cu suprafețe utile între 46,10mp și 96,90. Locurile de parcare, 65 la număr, urmau să fie asigurate în subsol, simple și în system multiparking. Bineînțeles, spațiile verzi necesare nu se puteau asigura doar la nivelul solului, așa că terasa de pe etajul III va fi înierbată.

Cei doi asociați sunt și administratori ai firmei care se ocupă de comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. În 2019, New Chic Next S.R.L. a avut o cifră de afaceri de doar 4.900 de lei și o pierdere asemănătoare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.