Firmele din domeniul HORECA, afectate de pandemie, vor primi ajutor de stat de maximum 800.000 de euro

0
269
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Foto cu rol sugestiv

A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație publică și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, precum și privind unele măsuri fiscale.

„Am o veste foarte bună pentru firmele care activează în domeniul Horeca, multe dintre ele de la noi din Constanța. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă ce aduce măsuri bune pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată de pandemie. Aceste companii vor primi sprijin financiar, precum şi unele măsuri fiscale. O companie va putea primi până la 800.000 de euro ajutor de stat. Estimăm că până la 73.000 de companii din domeniul Horeca vor beneficia de acest ajutor. Am promis că nu lăsăm pe nimeni în urmă și ne ținem de cuvânt!“, a declarat deputatul P.N.L. de Constanța, Bogdan Huțucă.

Potrivit Ordonanței, ajutorul se acordă sub forma unor granturi, în vederea acoperirii parțile, în cuantum de 20%, a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj, suferită în anul 2020, comparativ cu anul 2019.

Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat unui beneficiar este de 800.000 de euro, la cursul Băncii Naționale a României valabil la data emiterii contractului de finanțare.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să nu mai fi primit un alt ajutor sau dacă au primit, ajutorul primit însumat cu cel acordat acum să nu depășească 800.000 de euro și să nu se afle în insolvență.

Sumele aferente acestei scheme de ajutor de stat se asigură din bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Se estimează ca va fi acordat ajutor unui număr de 73.211 firme din domeniul HORECA: 15.168 structuri de cazare, 52.583 structuri de alimentație și 5.460 agenții de turism.

Semnarea contractului de finanțare se va face până cel târziu la data de 30.06.2021, iar plata sumelor în 30 de zile de la semnarea contractului.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.