Fostul consilier local Valentin Ciucă și agentul de penitenciar Florin Croitoru au scăpat de controlul judiciar

0
371
Foto ARHIVĂ Focus Press

Fostul agent de la Penitenciarul Poarta Albă, Florin Croitoru, împreună cu fostul consilier local dela Poarta Albă, Valentin Ciucă, cercetați pentru fapte de corupție, au scăpat de controlul judiciar. Cei doi sunt cercetați în stare de  libertate, fără vreo restricție.

Spre sfrșitul verii anului trecut, cei doi inculpați, Florin Croitoru și Valentin Ciucă, au fost plasați sub control judiciar de către judecători, după ce au fost trimiși în judecată pentru luare de mită în cazul lui Croitoru, respectiv complicitate la luare de mită, în cazul lui Ciucă.

Mai nou, Tribunalul Constanța a dispus, marți, 5 ianuarie, revocarea acestei măsuri, a controlului judiciar, pentru ambii inculpați, aceștia urmând a fi cercetați fără vreo restricție, dat fiind că au dat dovadă de bună purtare, neexistând indicii că această măsură ar influența negativ mersul procesului penal. Totuși, procurorii au a dispoziție 48 de ore pentru a contesta această decizie a judecătorilor, priind ridicarea controlului judiciar.

Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, Florin Croitoru, în perioada februarie – mai 2020, în calitate de agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat în mod succesiv unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi sport –un parfum, și o geacă tip vestă. Scopul era acela de  a nu-l scoate la munci grele pe deținut și să-i creeze un regim preferențial de muncă. Bunurile ar fi fost primite prin intermediul lui Valentin Ciucă, susțin procurorii, fost consilier local în cadrul CL Porta Albă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.