Florin Cîțu: „Pentru restaurante am propus ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, indiferent de rata de infectare”

0
1003
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Foto cu rol sugestiv

Florin Cîţu, premierul României, a anunţat, într-o emisiune televizată că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând,iar restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 “ar putea avea un statut special”, în sensul în care ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare într-o localitate.

“Am avut discuţii şi cu restauratele pentru că au fost lovite în această perioadă, cel mai mult restauratele în această perioadă de criză, din păcate. Pentru restaurate am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (…) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi24.

“Este în beneficiul tuturor această campanie de vaccinare”, a arătat primul ministru.

Premierul a mai menţionat că un comitet interministerial pregăteşte scenariile pentru “cum va arăta România după 1 iunie” dacă va avea 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va reprezenta 35% dintre persoane. El a arătat că, după ce 70% dintre români se vor fi vaccinat, se va putea discuta despre renunţarea la purtarea măştii.

“Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toţi români au acces la vaccin şi nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin şi nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populaţie. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a adăugat premierul.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.