Caz unic în rugby-ul mondial: președinte – jucător la ACS Tomitanii Constanța

0
1217

SuperLiga CEC Bank sezonul 2021 pleacă la drum în acest week-end cu 6 echipe la start: CSA Steaua București, CS Dinamo București, CSM Știința Baia Mare, CS Universitatea Cluj, CS SCM Timișoara și ACS Tomitanii Constanța.

Aflată pe buza prăpastiei, ACS Tomitanii Constanța a găsit soluții de avarie pentru a participa și în acest sezon pe prima scenă a rugby-ului românesc și să ducă mai departe tradiția sportului cu balonul oval în Constanța.

“Pentru a participa în SuperLigă ai nevoie să prezinți la Federație un lot de minim 26, la noi la club au mai rămas doar 17 jucători”, spune Cristian Cojocaru, președintele clubului.

Pentru a atinge cifra salvatoare de 26, ACS Tomitanii au inovat: au adus 4 jucători de la CS Năvodari, dar jucători care doreau să abandoneze viața sportive și care au acceptat să ajute clubul fanion de la malul mării benevol, plus au mai cooptat alți 4 jucători din București: unul de la Steaua, unul de la Dinamo și 2 de la Șoimii. Și aceștia au acceptat contracte de … voluntariat.

Dar marea bombă abia acum vine: Cristian Cojocaru, președintele clubului, se va legitima și el, alături de fostul său coleg de la juniori Valentin Dache (48 de ani). Astfel ACS Tomitanii vor putea prezenta un lot de 27 de sportivi.

“Facem toate eforturile pentru a duce mai departe tradiția rugby-ului la malul mării, dar este foarte greu. Așteptăm un semn de la autoritățile locale. Sperăm ca după discuțiile avute cu autoritățile locale rugby-ul constănțean să își găsească stabilitatea și susținerea de care are atâta nevoie”, a încheiat Cristian Cojocaru.

În prima etapă CS Tomitanii ar trebui să joace în deplasare cu SCM Timișoara dar meciul a fost amânat pentru iulie. Astfel Tomitanii vor debuta în noul sezon săptămâna viitoare, pe 30 aprilie, pe teren propriu, contra celor de la Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.