Format nou pentru UEFA Champions League începând cu sezonul 2024 / 2025

0
96

UEFA va anunța miercuri un nou format pentru UEFA Champions League începând cu sezonul 2024 / 2025. Propunerea, care este în dezbatere de peste 2 ani, va revoluționa cea mai puternică competiție inter-cluburi din lume.

În acest nou format se va renunța la faza grupelor, în favoarea unui “minicampionat” în care fiecare echipă va disputa 10 meciuri.

Va fi mărit și numărul de echipe care vor fi primite la masa bogaților de la 32 la 36, dintre care două se vor prezenta la startul competiției pe bază de wild-card.

Primele opt echipe clasate vor merge în faza eliminatorie, pentru ca formațiile care se vor clasa pe pozițiile 8-24 vor juca în play-off.

Decizia a scindat lumea fotbalului european. În primul rând creșterea numărului  maxim de meciuri de la 13 la 19 ar putea perturba calendarul competițional intern spun scepticii.

Și partea financiară divide lumea fotbalului de pe bătrânul continent. Practic  cei ce nu cred în acest proiect reclamă că diferențele de buget dintre echipele deja extrem de bogate și restul va crește odată cu implementarea noului format.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.