Fost director al RAEDPP, “jupân” peste mai multe pieţe. Una a transformat-o în sală de fitness, fără acordul municipalităţii

0
2700

Focus Press vă aducea în atenţie, zilele trecute, situaţia contractului dintre Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Privat Constanţa şi SC Ambrosiana SRL, pentru Piaţa Autogară Sud.

În momentul de faţă, RAEDPP se judecă pentru că Ambrosiana refuză să achite o datorie socotită de regie; aceeaşi firmă a refuzat să semneze şi noul contract întocmit de administraţia locală, prin care erau corectate erori din primul document parafat între părţi.

Reamintim că RAEDPP s-a asociat cu Ambrosiana pentru ca firma să exploateze terenul pe care se află Piaţa Autogară Sud, în schimbul unei sume de bani achitată lunar. Conform contractului, Ambrosiana avea obligaţia să anunţe proprietarul terenului (municipalitatea, prin RAEDPP) cu privire la orice modificare făcută şi să solicite aprobare pentru eventualele construcţii. Ceea ce nu s-a întâmplat, după cum se arată în documentele RAEDPP.

Însă, Piaţa Autogară Sud nu este singura pe care societatea Ambrosiana a pus mâna, în condiţiile descrise în articolul anterior. Firma fostului director RAEDPP Vasile Cîju a preluat în exploatare, de data aceasta prin intermediul unui contract de închiriere, şi un imobil din zona Km 4-5 (complex agro-alimentar). În prezent, regia intenţionează să îşi recupereze terenul, dar şi banii ca urmare a faptului că Ambrosiana a transformat mare parte din spaţiul de pe strada Hatman Arbore în sală de fitness, deşi regia nu a permis acest lucru. În actele regiei, terenul de peste 1016 metri pătraţi este “complex agro-alimentar şi hală de depozitare”.

RAEDPP a început demersurile de evacuare a chiriaşului încă din 2014, având în vedere că Ambrosiana a încălcat termenii contractului. DOCUMENT:

Surpriză!, nici la această dată RAEDPP nu a scăpat de acest chiriaş, care ţine blocate orice demersuri ale regiei în instanţă.

Vom reveni.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.