Fosta șefă a Direcției Județene pentru Cultură, prinsă în flagrant în timp ce lua mită, a fost condamnată

1
992
Magdalena Tiță (stânga) FOTO: Facebook

Magdalena Tița, fosta șefă a Direcției Județene pentru Cultură Constanța, acuzată că a perceput sume de bani cu titlu de mită, pentru eliberarea unui aviz, a fost condamnată în urma acordului de recunoaștere încheiat cu procurorii.

Tribunalul Constanța a admis sesizarea cu acord de recunoaștere a vinovăției în cazul Magdalenei Tița, inspector superior în cadrul instituției pe care a condus-o, acuzată de luare de mită, împreună cu o colegă a sa, Elena Cliante. Cele două au recunoscut că, în data de 9 noiembrie 2022, au primit de la o persoană, martor în dosar, câte 1.000 de lei, pentru emiterea unui aviz necesar realizării unui plan urbanistic zonal pentru un teren din comuna Valu lui Traian.

Cele două au recunoscut faptele în fața procurorului DNA Constanța, iar pe rolul Tribunalului Constanța au fost înregistrate două acțiuni privind acordurile de recunoaștere, în luna decembrie a anului trecut.

În cazul Magdalenei Tița, Tribunalul Constanța a dispus vineri, 15 septembrie a.c., condamnarea la un an și șase luni de închisoare, pedeapsă suspendată condiționat. Totodată, ca pedeapsă accesorie, instanța a dispus interzicerea acesteia de a activa în cadrul instituției pe care a condus-o, dar nici într-o altă instituție de stat. Sentința pronunțată vineri nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Situația de fapt

Ofiţerii DGA Constanţa, sub coordonarea unui procuror DNA, au desfāşurat, în data de 9.11.2022, activităţi operative într-un dosar penal în care sunt cercetate două persoane, ambele funcționari publici în cadrul Directiei Județene pentru Cultură Constanța, după ce au primit suma de 2.000 de lei, de la o altă persoană, pentru a-i facilita acesteia obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală.

Anterior, în data de 8.11.2022, denunțătorul a apelat linia Call – Center 0.800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție și a sesizat faptul că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a solicitat, în numele șefei instituției, suma de 2.000 de lei, pentru a-i facilita obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală, constând în evitarea unor formalități/demersuri a căror îndeplinire ar fi necesitat mai mult timp și costuri suplimentare. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, ocazie cu care a depus denunț, care a declanșat, mai departe, ancheta în cazul celor două.

Daniel ALBU

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Si in cadrul SPIT VBL se intampla lucruri dubioase, Directorul institutiei cocoloseste makedonii care umbla dupa spagi , multe persoane in special din cele care duc greul institutiei aleg sa plece in diferite domenii pentru ca nu se mai regasesc in aceasta institutie. Primarul cat onoratul Consiliu Local ar trebui sa trimita un corp de control sa vada si sa inteleaga de ce multi oameni parasesc SPIT-ul dupe zeci de ani in aceasta institutie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.