Fosta șefă a vămii din Portul Constanța, trimisă în judecată în dosarul containerelor cu deșeuri aduse din Anglia

0
2353
Containerele cu deșeuri au fost verificate. FOTO Focuspress.ro

Contrabanda cu deșeuri provenite din Marea Britanie și aduse în România, a produse efecte negative asupra unor funcționari. După ce autoritățile au depistat mai multe containere cu deșeuri, aduse pe calea apei în portul Constanța, a fost deschis un dosar penal. Astfel, fosta șefă a Vămii din Portul Constanța a fost trimisă în judecată în dosarul contrabandei cu deșeuri. Anchetatorii au stabilit că, prin implicarea acesteia, s-a facilitat intrarea în țară a circa 100 de containere cu deșeuri.

Este vorba despre unul dintre cei mai controversați șefi din Direcția Vamală a Portului Constanța, Adriana Filimon, care a fost deferită justiției de către Parchetul Curții de Apel Constanța. Aceasta a fost imediat suspendată din pozițiile pe care le ocupa în cadrul Vămii, instituție în subordinea Fiscului.

Conform documentelor consultate de G4media, dosarul în care Adriana Filimon este acuzată de procurori de ilegalități este cel al contrabandei cu deșeuri din Marea Britanie.

ANAF a decis să o suspende din funcție în data de 15 decembrie 2020. În luna februarie a anului trecut, procurorii au descoperit 26 de containere cu deșeuri, gunoi care era trecut ca produse second-hand. Anchetatorii l-au trimis în luna iunie în judecată pe Marian Râșnoveanu, șeful Gărzii de Mediu din Constanța, pentru că a favorizat contrabanda cu deșeuri.

Potrivit unor documente, „începând cu data de 15 decembrie 2020 se constată suspendarea de drept a raportului de serviciu al doamnei Adriana Filimon, cu funcție publică de execuție de inspector vamal clasa I, grad profesional superior, gradația 5 la Biroul Supraveghere și Control Vamal, Biroul Vamal de Frontieră gradul I Constanța Sud, Direcția Regională Vamală Galați – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, întrucât s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii dintre cele prevăzute la art. 465, literara h”.

Este vorba de „săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată prevăzută și pedepsită de art 271 din Legea 86/2006, complicitate la import ilegal de deșeuri prevăzut și pedepsit de articolul 4 din Legea nr 101/2011 cu aplicarea articolul 48 Cod Penal și complicitate la folosirea de acte nereale la autoritatea vamală prevăzută și pedepsită de 272 din Legea 86/2006 cu aplicarea art 48 Cod Penal, toate aplicate conform art.38 Codul Penal”, se mai precizează în documentul consultat de G4media.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.