Fostul consilier Nicolae Şandru a plătit prejudiciul şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei în zadar: procurorii tot l-au trimis înjudecată!

0
569
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Un fost consilier local şi judeţean, acuzat pentru comiterea unor infracțiuni economice, a contestat în instanță modul în care a fost trimis în judecată, în primăvara anului trecut. Este vorba despre  Nicolae Şandru, fost PDL-ist, fost director tehnic la CN CAN și acționar Convex SA.

Nicolae Şandru este acuzat de evaziune fiscală și nu a reușit să scape de aceste acuzații, nici după ce a achitat prejudiciul stabilit de procurori. În urmă cu doi ani, s-a invocat chiar și o excepție de neconstituționalitate în acest dosar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Constanţa, care l-a condamnat, în 2017, pe Nicolae Şandru, deţinătorul firmei Ama Timar Agent SRL, la o pedeapsă constând în amendă penală de 6000 lei, plus încă 6000 lei amendă aplicată societăţii respective, asta după ce, în prealabil, Şandru a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, condiţionat de achitarea prejudiciului în cunantum de 233.723,60 lei, la care se adaugă şi unele sume accesorii.

Contestație împotriva trimiterii în judecată

După toate acestea, procurorii au decist trimiterea în judecată atât a lui Șandru, cât și a societății acestuia, Ama Timar Agent SRL, dar și a asociațului său, Cătălin Grigorenco, acuzați de către ANAF de evaziune fiscală.

Actualmente, dosarul se află la Curtea de Apel Constanța, unde a fost înregistrată, pe data de 13 ianuarie a.c., o contestație împotriva trimterii în judecată, care a avut loc în luna martie a anului trecut. Această contestație va fi dezbătută de judecători pe data de 23 februarie a.c.

În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Şandru, acesta a fost consilier local şi judeţean PDL, dar şi candidat la Camera Deputaţilor din partea PPDD, în anul 2012. Între 2009 şi 2012, Şandru a fost şi director tehnic al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa. Cât despre societatea deţinută de el, Ama Timar Agent SRL are ca domeniu de activitate servicii informaţionale.

Acesta ar fi un caz izolat, am putea spune, întrucât nu au fost prea multe cazuri de trimitere în judecată prin rechizitoriu, după încheierea în prealabil a acordurilor de recunoaștere a vinovăției.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.