Un fost deputat de Constanța se judecă, în instanță, cu autoritățile statului, pentru a beneficia, din nou, de pensia specială (indemnizație pentru limită de vârstă pentru cei care nu sunt realeşi pentru un nou mandat – n.r.), care a fost anulată în februarie 2021.
Fostul deputat de Constanța, Andrian Sirojea Mihei a avut un singur mandat, în legislatura 2004 – 2008, din partea PNL, dar a trecut și prin Partidul Umanist Român (PUR – fosta denumire a Partidului Conservator, condus de Dan Voiculescu, denumire schimbată în cadrul unui congres, în 2005 – n.r.).
Același Mihei a deținut, la un moment dat, și funcția de director al Autorității Navale Române (ANR).
Odată cu adoptarea ordinului prin care au fost desființate aceste indemnizații pentru limită de vârstă (cunoscute ca pensii speciale), fostul parlamentar s-a adresat instanței, la fel ca alți foști colegi de partid, precum Puiu Hașotti.
Așa se face că Andrian Mihei s-a adresat instanței, în primăvara anului trecut, solicitând anularea ordinului prin care i-a fost anulată pensia specială, dar și anularea acestui act administrativ.
Plângerea s-a ”plimbat” între Secția Civilă a Tribunalului Constanța și Secția Contencios administrativ a Curții de Apel, întrucât nu era clar care dintre cele două instanțe este competentă pentru soluționare. În cele din urmă, cazul a intrat pe rolul Secției I Civilă a Tribunalului, iar pe data de 29 iunie a.c., judecătorii i-au dat câștig de cauză.
”Anulează ordinul nr. 882/10.03.2021 emis de pârâtul Secretarul General al Camerei Deputaţilor, privind încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă acordată reclamantului în baza art. 49 din Legea nr. 96/2006 (abrogat – n.r.) şi obligă pârâţii să repună în plată indemnizaţia pentru limită de vârstă cuvenită reclamantului, cu începere din data de 27.02.2021. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 2.321,6 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 29.06.2022”, potrivit încheierii de ședință.
Așa cum era de așteptat, sentința civilă a fost atacată cu apel de către reprezentanții Camerei Deputaților și a secretarului general al acesteia. Apelul a fost înregistrat pe data de 3 noiembrie și urmează a fi fixat termenul de judecată al acestuia.
Daniel ALBU
Cei ce au muncit în condiții”speciale”de muncă(grupele de muncă)nu mai beneficiază de drepturi ptr.condiții grele de muncă
Da dl Mihei să rupt cu munca in parlamentul României,..iar scafandri civili din Romania nu beneficiază de grupă de munca, fiind considerată o muncă de birou…….