Fostul director al CJAS, Dragoș Poteleanu, condamnat pentru luare de mită, a fost încarcerat la Poarta Albă

0
376
Penitenciarul Poarta Albă

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au identificat, marți, 27 octombrie, un bărbat de 49 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Persoana respectivă este nimeni altul decât Dragoș Poteleanu, fost director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, condamnat definitiv la o pedeapsă de 6 ani de detenție, cu executare, pentru infracțiuni de corupție. Inițial, Tribunalul Constanța îl condamnase pe Poteleanu la 3 ani de detenție, însă pedeapsa a fost majorată în urma apelului declarat.

Potrivit DNA, în perioada 2012 – 2015, Dragoş Poteleanu a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la circa 3.000 euro).

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.