Fostul hotel Slatina din Olimp și-a schimbat numele și intră în proces de extindere și modernizare

0
271

Staţiunea Olimp este situată pe țărmul Marii Negre, la aproximativ 7 km de oraşul Mangalia. Numeroasele unităţi de cazare amenajate aici poartă numele unor provincii istorice românești: Hotel Banat, Hotel Transilvania, Hotel Oltenia, Hotel Muntenia, Hotel Moldova etc. Staţiunea constituie, de fapt, o parte a stațiunii Neptun și dispune de plaje înguste. Cum și administrația locală continuă proiectul de modernizare a infrastructurii din stațiunea Neptun-Olimp, patronii hotelurilor doresc să își modernize unitățile de cazare.

Acesta este și cazul celor de la Hotel Holiday, fostul hotel Slatina, care au cerut acordul de mediu pentru proiectul „Amenajări interioare Hotel P+3E (corp c1), extindere recepție, amenajare parcare neacoperită și construire imobil parter-cu destinația de cameră tehnică și grupuri sanitare”. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că acest proiect nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform memoriului de prezentare, în prezent pe amplasament sunt situate doua construcţii, C1 cu regim de înălţime P+3E cu funcţiunea de hotel şi C2 cu destinaţia de piscine. Prin proiect se propun amenajări interioare hotel P+3E (corp C1), extindere recepţie, amenajare parcare neacoperită şi construire imobil parter cu destinaţia de cameră tehnică şi grupuri sanitare.

Amenajările interioare ale hotelului existent constau în îmbunătăţirea spatiilor la nivelul arhitectural şi de funcţionalitate. Extinderea corpului de recepţie, cu regim de înălţime parter va fi de 204,84 mp, iar imobilul cu destinaţia de cameră tehnică şi grupuri sanitare se va amenaja în zona piscinei şi va avea suprafaţa de 81,72 mp.

Parcarea neacoperită propusă se va amenaja pe suprafaţa de 2295.10mp, fiind asigurate 71 locuri de parcare pentru autovehicule. Parcarea propusa se va retrage pe alocuri pentru a putea fi amenajate alveole cu specii lemnoase, gazon şi va fi accesibilă de la nivelul străzii Trandafirilor, amplasată în partea de vest a terenului. Locurile de parcare sunt locuri special amenajate şi semnalizate pentru staţionarea vehiculelor. Pe reţeaua stradala din zona parcării propuse, cât şi în incinta sa, se vor instala indicatoare de circulaţie, indicatoare de atenţionare, panouri informative.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.