Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru: “PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. Florin, cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD și negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”

0
167
Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii

Discuţiile despre creşterea salariului minim îi aduce premierului Florin Cîţu încă un reproş din partea susţinătorilor lui Ludovic Orban, care consideră că o măsură de acest gen în momentul de faţă este, de fapt, un răspuns la solicitările PSD.

Fostul ministu al Muncii, Violeta Alexandru, atrage atenţia că: “PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit (anunţul privind viitoarea creştere a salariului minim – n.r.). PSD așteaptă ca PNL de la guvernare să îi rezolve urgent ….. x, y, z. Indiferent de argumentele de bun simț. Florin (Cîţu – n.r.), are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD și negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”.

“Dacă sunt colegi care – pe fondul unor tensiuni locale cu USR – PLUS, din motive de toate felurile, multe neimputabile lor (și știu bine ce spun) – își justifică neputința colaborării cu USR – PLUS explicând cum, totuși, ar fi mai bine să lucrăm cu PSD, pentru că s-ar putea face… treabă mai liniștit, aceștia, cumva, își asumă să pună umărul la distrugerea unui efort extraordinar de a duce Partidul Național Liberal unde este astăzi dar și a destinului acestuia pentru următorii ani. Știu că s-au câștigat alegeri interne în partid cu acest discurs de atac la adresa USR – PLUS sub pretextul că așa se întărește PNL. Peste noapte, fără muncă, doar din facebook, declarații și satisfacție dată pe un ton cât mai ridicat, după multele momente dificile din colaborarea cu USR -PLUS. Pe care le cunosc și pe care le-am depășit întotdeauna cu maturitate. Alternativa mă îngrozea. În general și în special – suntem, totuși la câteva luni după alegeri (ce încredere să aibă oamenii în seriozitatea noastră?). O spun direct: prefer să rămân un om corect pentru colegii mei. Ajungi să crezi că nimic nu este întâmplător”, a mai comentat Violeta Alexandru.

La câteva ore după această postare, premierul Florin Cîţu a anunţat, la rândul său, pe Facebook: “Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim. Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia”.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.