Frații Grigorenco din Constanța, trimiși în judecată de DIICOT, pentru proxenetism

0
7189
Sursa foto: Focus Press

Dosarul fraților Grigorenco din Constanța, acuzați, de această dată, de proxenetism, a ajuns în instanță. Judecătorii vor decide asupra legalității sesizării instanței prin rechizitoriu.

Cel mai nou dosar penal care îi încriminează pe frații Daniel, Iulian și Vasile Grigorenco, împreună cu o a patra persoană, Claudia Georgiana Antonache, a fost trimis în instanță de procurorii DIICOT și înregistrat luni, 6 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanța. Cei trei bărbaţi sunt trimiși în judecată pentru fapte de proxenetism, infracțiuni cu care au mai avut de-a face și în trecut.

Judecătorul de cameră preliminară va decide, pe data de 17 noiembrie a.c., dacă sesizarea instanței s-a făcut conform procedurilor și dacă probele despre care se face vorbire în rechizitoriu sunt conforme, în caz contrar judecătorul poate întoarce dosarul înapoi la DIICOT. Dacă instanța va încuviința, în ședința de consiliu, asupra legalității actului de sesizare, va fi stabilit primul termen de judecată.

În ceea ce privește activitatea infracțională a fraților Grigorenco se pot scrie multe. Aceștia au fost ceretați, în trecut, pentru proxenetism, pentru scandalurile provocate și trafic internațional de droguri (cel puțin în cazul unuia dintre frați).

În urmă cu 10 ani, în 2011, aceștia au racolat o minoră de 15 ani din Tuzla căreia i-au promis un loc de muncă în Italia, însă odată ajunsă acolo (ascunsă într-un microbuz de pasageri), a fost obligată să se prostitueze.

De asemenea, Daniel Grigorenco a fost acuzat, într-un alt dosar, că a agresat un ofițer de poliție, plus alte infracțiuni de acest gen.

Luna trecută, în timp ce se afla în arest la domiciliu, Daniel Grigorenco a solicitat instanței să-i permită părăsirea domiciliului pentru a putea participa la funerariile tatălui său.

Iulian Grigorenco este cel care l-a abordat pe un investigator sub acoperire din dosarul fostului șef al Poliției Eforie, investigator căruia i s-a propus să cumpere droguri. Atunci procurorii DNA au declinat cauza, fiind vorba despre o premieră, când procurorii anticorupție au făcut cercetări pentru trafic de droguri.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.