Fostul prefect de Constanța, Ioan Albu, condamnat la trei ani de detenție, cu suspendare

0
483
Ioan Albu- fostul prefect al Constanței

Fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Instanța de fond, Judecătoria Constanța, a decis suspendarea pedepsei, obligându-l, în schimb, pe fostul prefect, să muncească în folosul comunității, fără remunerație, ca muncitor necalificat, pentru Primăria Cobadin sau Primăria Ciocârlia.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani (…) Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.(2) lit.b) C.pen. Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanța. În baza art.93 alin.(3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria/Consiliul Local Cobadin sau Primăria/Consiliul Local Ciocârlia, județ Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile”, se arată în sentința Judecătoriei Medgidia.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța. Reamintim că fostul Ioan Albu a provocat, în luna februarie a acestui an, un accident mortal pe un drum național din județ. Fostul oficial, aflat la volanul unui Range Rover, consumase băuturi alcoolice. 

El ar fi pătruns pe contrasens, pe drumul dintre localitățile Ciocârlia de Sus și Cobadin și a lovit din plin un autoturism care se depasa din sens opus. Șoferul acestui autoturism, în vârstă de 44 de ani, a murit pe loc. 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19:15. Proba cu alcooltestul a relevat că fostul prefect, în vârstă de 38 de ani, avea 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.