Fostul primar de la Cogealac a pierdut în instanță procesul prin care a atacat ordinul de demitere din funcție

0
908
Gheorghe Alexa

Gheorghe Alexa, fostul primar de la Cogealac, a atacat în instanță ordinul prefectului prin care a fost demis din funcție, fix înaintea alegerilor locale. Doar că judecători nu i-au dat dreptate.

Gheorghe Alexa nu mai este primar al comunei Cogealac de pe data de 10 septembrie a.c., dată când prefectul George Niculescu a semnat ordinul de constatare a încetării de drept a mandatului de primar. Măsura a fost luată în urma sesizării președintelui PMP Constanța, Claudiu Palaz, ca urmare a depunerii candidaturii lui Alexa pentru alegerile locale din partea altui partid față de cel din care a făcut parte până recent, respectiv PMP.

Asta pentru că așa prevede Codul Administrativ, la art 160, Alin. 1, lit. h., care prevede că mandatul de primar încetează de drept prin: ”pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”.

În urma demiterii, Gheorghe Alexa a atacat în instanță, la Tribunalul Constanța, actul administrativ prin care a fost demis, iar în cursul zilei de vineri, 9 octombrie, instanța s-a pronunțat în defavoarea lui, respingând acțiunea ca fiind nefondată.

De precizat că în urma scrutinului din data de 27 septembrie, câștigător în urma numărării voturilor a fost Cati Hristu, din partea PSD.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.