Fostul şef al Agenţiei de Mediu Constanţa, Traian Petrescu și fiul său, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă

0
6623
Scafandri morți la Eforie

Traian Petrescu și fiul acestuia, Răzvan Traian Petrescu au fost trimiși în judecată de către procurorii constănțeni pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța pe data de 15 septembrie.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, alături de cei doi a mai fost trimisă în judecată în același dosar și persoana juridică Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL – SCBIMA S.R.L.

Reamintim că ISU Dobrogea a fost solicitaț să intervină în primăvara acestui an, în data de 9 aprilie, a.c., în jurul orelor 14.20, în Eforie Nord pentru a salva doi scafandri. Nu s-a mai putut face nimic pentru, amândoi fiind găsiți decedați.

Datele preliminarii ale anchetei au scos la iveală o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer. Mai mult, ancheta procurorilor a scos la iveală că cei doi scafandri au fost trimişi la scufundări cu echipament neadecvat, că s-a acţionat fără respectarea normelor de siguranţă şi că existau permise de scufundări “de agrement”, deşi legislaţia în vigoare prevede alte condiţii în cazul de faţă.

Primul termen de judecată nu a fost stabilit încă.

C.S.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.