Fostul senator Traian Rece, încă un eşec în războiul cu preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. Miza: afacerea Agrodelta Sireasa

0
3610
Delta Dunării, foto cu rol ilustrativ

Disputele dintre afaceristul Traian Rece și președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, sunt vechi, iar unele dintre ele au început deja să fie soluționate, într-un fel sau altul, de judecători. La Constanța, de exemplu, o plângere împotriva ordonanței procurorilor DNA a fost respinsă definitiv.

Așa cum arătam relativ recent,împotriva șefului CJ Tulcea au fost depuse mai multe plângeri la Parchet, de către fostul senator Traian Rece, actualmente afacerist și agricultor. Teodorescu este acuzat, printre altele, că dorește falimentarea unei societăți cu activități în Delta Dunării, SC Agrodelta Sireasa SA, fostă societate cu capital de stat, controlată de Traian Rece, care îl acuză pe președintele CJ Tulcea și că vrea să deposedeze această firmă de patrimoniul său, ce constă în mai multe hectare de teren.

Procurorii au respins, în 2019, acuzațiile făcute de către reprezentanții societății Agrodelta Sireasa și, implicit, ale lui Traian Rece, cu privire la faptele descrise în plângerea depusă împotriva lui Horia Teodorescu, însă afaceristul a atacat ordonanța procurorilor în instanță.

Horia Teodorescu, preşedinte CJ Tulcea

Așa se face că, miercuri, 5 ianuarie, judecătorii de la Tribunalul Constanța au analizat argmentele și contraargumentele depuse la dosar, iar în cele din urmă au respins acțiunea ca nefondată.

Respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta S.C. Agrodelta Sireasa S.A. Bucureşti împotriva ordonanţei nr. 61/P/2019 din data de 09.07.2020 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, menţinută prin ordonanţa nr. 16/II-2/2020 din data de 07.09.2020 a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petenta S.C. Agrodelta Sireasa S.A. Bucureşti la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 05.01.2022.
Document: Încheiere finală camera consiliu  1/2022  05.01.2022
”, se arată în încheierea de ședință.

De la ce a pornit războiul

Totul se învârte în jurul unor terenuri pe care CJ Tulcea le-a concesionat pe o perioadă de 20 de ani.

Doar că, în 2018, CJ Tulcea a făcut demersuri în vederea obținerii de fonduri pentru reabilitarea Drumului Județean 222N, acesta fiind singurul drum care face legătura pe uscat cu unele sate din Deltă.

Deși drumul județean a fost degradat și a ajuns în ultimul hal din cauza inundațiilor, Traian Rece de la Agrodelta Sireasa a fost cel care a blocat proiectul, întrucât, susține el, digurile de protecție îi aparțin, asta deși proprietarul terenurilor și, implicit, al digurilor este CJ Tulcea, iar în documentul de privatizare prin care Traian Rece a achiziționat mai bine de 60 de procente din capitalul social total al societăţii Agrodelta Sireasa se preciza faptul că, în calitate de cumpărător al acțiunilor, nu cumpără și terenurile.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.