FOTO Alte două firme care (re)construiesc străzile din Constanța, sancționate de Garda de Mediu

1
2503
Control la firmele de construcții. FOTO Garda de Mediu

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au controlat doua societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanța, pe bulevardul Ferdinand și pe Șoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanta.


Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, pe porțiunile de străzi verificate, spatiile de lucru nu erau umectate și maturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosfera, provocând disconfort în zonele rezidențiale. Firmele de construcții nu au luat masuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosfera, pe timpul derulării lucrărilor.

„Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului și vătămări ale trunchiurilor copacilor.

Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spatiilor verzi. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 40.000 lei“ au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

De remarcat că în urma cu trei săptămâni, comisarii au sancționat o alta firma de construcții pentru degajările de praf în atmosfera în zona City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Au adus s.c. Dorel s.r.l. sa refaca strazile, ce va asteptati ? Daca ei nu respecta masurile obligatorii in normativele de constructii, la ce standarde credeti ca va fi realizata lucrarea ? Sau ce alti alte etape mai sar ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.