Primăria Medgidia vrea să reabiliteze și să extindă piața centrală din municipiu

0
727

Primăria Medgidia și-a propus să reabiliteze și să extindă piața publică din municipiu, aceasta fiind, în prezent, degradată. Astfel a depus, în această lună, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare al proiectului.

Precizăm faptul că Piața Centrală a municipiului Medgidia a fost dată în folosință în anul 1995 și are o suprafață de 1.749 mp, fiind o construcție pe structură metalică la nivel cu solul. Aceasta este dispusă pe două parcele și se află în proprietatea și adminstrarea primăriei. În prezent, pe proprietățile aflate în studiu se află imobilele componente ale pieței: Piața Acoperită Centru Vest, situată pe strada Halei, numărul 4 si Piața Iarna Centru Est, situată pe strada Halei, numărul 5.

Cele două corpuri ale pieței sunt despărțite de strada Halei, strada de pe care se fac accesele pietonal și carosabil. Actuala structură metalică a pieței este degradată și nu mai prezintă siguranță, prin urmare se propune înlocuirea ei parțială. Totodată, pe lângă reabilitarea și modernizarea construcției existente, prin realizarea investiției, se propune dotarea cu instalații sanitare noi, relizarea unei instalații centralizate de alarmare în caz de incendiu, cu senzor de fum, senzor de temperatură, cu semnalizare acustică și luminoasă, instalații de climatizare în corpurile de clădire închise (anexe, spatii tehnice, spatii comerciale), executarea pentru fiecare intrare a câte unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea de grupuri sanitare din care unul echipat pentru persoane cu dizabilitati.

Primăria municipiului Medgidia își propune prin acest proiect să amelioreze calitatea vieții populației din oraș, prin îmbunătățirea mediul urban și a dotărilor ale locuitorilor orașului, în vederea revitalizarii fizice, economice și sociale a comunității. Astfel, în contextul „Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipului Medgidia”, obiectivul general al proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea pieței publice din municipiul Medgidia, județul Constanța” este de a contribui la coagularea comunității locale prin îmbunatățirea condițiilor de viață – a calității serviciilor în special, dar și munca.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.