FOTO Anchetă după ce pontonul inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan la Mahmudia s-a scufundat parțial

0
2011
Pontonul s-a scufundat parțial. FOTO FP

Ceea ce ministrul Raluca Turcan numea „un exemplu de servicii sociale integrate“ și la inaugurarea căruia s-au înghesuit nu mai puțin de șapte persoane să îi taie panglica, pontonul plutitor dotat cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii, a fost lăsat de izbeliște. Drept urmare s-a produs și inevitabilul: pontonul s-a scufundat parțial.

Pe 22 septembrie, cu mare fast se inaugura la Mahmudia, un proiect al Fundației SERA România, realizat cu sprijinul unui operator economic privat și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea. Era vorba de un ponton plutitor dotat cu cabinete medicale și săli de terapie, destinat copiilor cu dizabilități din Delta Dunării.

Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România“ spunea ministrul Raluca Turcan.

Teoretic, ambarcațiunea ar fi trebuit sa străbată Delta Dunării și să staționeze în localitățile izolate unde sunt copii ce necesită control medical și terapie. Practic însă, acesta a rămas legat de mal, ca în ziua inaugurării, fără personal la bord și fără pază.

„Vasul este scufundat în proporție de 50%, paralel cu malul. Nu sunt victime. În urma retragerii apelor Dunării, fiind legat de mal și nu a avut cine să dezlege parâmele, s-a înclinat și a luat apă“ a precizat prefectul județului Tulcea, Nicu Topoleanu.

Cazul este în atenția Căpităniei Tulcea care a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă s-au respectat prevederile legale din domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.