FOTO Cum va arăta Campusul CERONAV, destinat pregătirii şi cazării viitorilor marinari. Ovidiu Cupşa: „Sperăm ca în această vară să demarăm lucrările de construire”

0
1566

Centrul Român pentru Pregătirea si Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale continuă pașii legali pentru construirea unei clădiri ce va deservi drept corp de învățământ- cazare și un bazin de antrenamente în incinta Bazei Nautice situate pe malul Lacului Siutghiol, Constanța. Terenul a fost cumpărat de către CERONAV de la Gheorghe Hagi.

Noua clădire va avea un regim de înălțime S+D+P+4E, o suprafață construită de 5.400 mp, amprenta sol este 756 mp, iar bazinul de antrenament, 452mp. Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV a declarat în cadrul unui interviu Focus Press că speră ca lucrările să fie finalizate în mai puțin de trei ani de la ordinul de începere. Proiectul unității de învățământ a fost premiată la nivel internațional datorită arhitecturii moderne.

Primăria municipiului Constanța a lansat recent un anunț de consultare asupra propunerilor preliminare- elaborare Plan Urbanistic de Detaliu și construire corp învățământ-cazare și bazin de antrenamente.

Contactat de Focus Press, Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV a declarat că proiectul face parte din strategia managerială de a intra pe piața serviciilor integrate: „Proiectul este un complex de spații de învățământ, cazare și antrenament care va permite CERONAV să primească mai mulți studenți și în special să ofere studenților și servicii legate de masă și cazare. În principal, proiectul a venit în urma nevoii de a putea oferi aceste servicii pentru că mulți dintre cursanții străini sunt interesați de acestea pentru a avea o siguranță atunci când vin să facă astfel de cursuri în România, la CERONAV. Investiția se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. După această dezbatere publică, la finalizarea procesului de transparență care durează 25 de zile să se întocmească documentația pentru autorizația de construire. Am obținut deja avizele necesare, Certificat de Urbanism. Noi sperăm, în funcție de cum vor decurge lucrurile cu emiterea autorizației, în această vară să demarăm lucrările de construire, partea de proiectare este finalizată”, a declarat Ovidiu Cupșa.

Necesitatea întocmirii Planului urbanistic de detaliu pentru zona studiată a rezultat din faptul că pe terenul care a generat PUD-ul se dorește construirea unui imobil S+D+P+4E cu funcțiunea de corp învățământ – cazare și a unui imobil subsol cu funcțiunea de bazin de antrenamente cu acoperiș verde, fiind situat în zona de unități de învățământ, Zona Campus Universitar aprobat prin HCL 109/2017 , unde se întâlnesc atât funcțiuni de învățământ, locuire individuală, cât și zone mixte (locuințe, case de vacanță, baze agrement), aflat la aproximativ 1000 m de faleza Marii Negre si aproximativ 6.5 m de lacul Siutghiol .

Prin prezentul P.U.D. se studiază posibilitatea de a crea suprafețele necesare unei bune funcționări la capacitatea dorită de beneficiar, în contextul urbanistic existent.  Folosința actuală a terenului este curți construcții. Terenul studiat va necesita sistematizare deoarece în prezent există niște taluzuri.

Parcela studiata se afla pe stradă nespecificată, drum de acces din Aleea Universității, Baza Nautică, Lac Siutghiol.

Tema de proiectare a fost stabilită de comun de acord cu beneficiarii pentru obiectivul propus. Obiectul principal al P.U.D. este reglementarea amplasării construcțiilor –corpul de învățământ-cazare și bazinul de antrenamente– față de limitele parcelei. Amenajarea terenului presupune acces auto și pietonal, platforma pietonală și auto, locuri de parcare, terase și spatii verzi.

Realizarea imobilului și sistematizarea terenului contribuie la creșterea aspectului urbanistic al zonei. Soluția propusă nu afectează în vreun fel trăsăturile specifice ale zonei urbane din care face parte și va duce la îmbunătățirea valorii fondului construit. Toate lucrările ce urmează să fie realizate vor aduce doar beneficii zonei. După obținerea aprobării PUD prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanța beneficiarii vor putea solicita Autorizația de Construire pentru obiectivul propus, pe baza documentațiilor și avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Precizăm faptul că, la sfârșitul lunii august a anului trecut, reprezentanții CERONAV au semnat contractul de proiectare și execuție pentru construirea unei noi clădiri pentru cursurile de formare profesională și a unui nou bazin de antrenament, proiect care la final va transforma instituția în cel mai mare complex european de pregătire profesională pentru personalul din transporturi navale.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.