FOTO La inițiativa Primăriei Tulcea au fost plantați 500 de arbori în zona Satului Pescăresc

0
266

Începând de astăzi, la Satul Pescăresc vor prinde rădăcini 500 de arbori. Este o acțiune de voluntariat inițiată de Primăria municipiului Tulcea, a doua din acest an.

În primăvară, la inițiativa Cercetașilor, cu sprijinul Direcției Silvice și al ARBDD, s-au plantat 100 de sălcii la Lacul Zaghen. Acum a venit sezonul plantărilor de toamnă. 500 de copăcei – salcâm, tei, paltin de câmp, stejar au fost pregătiți pentru plantat în zona Satului Pescaresc în dimineața de 26 noiembrie.

Fiind nevoiți să ținem cont de recomandările specialiștilor silvicultori, acțiunea a fost organizată din scurt, motiv pentru care nu am putut conta pe o prezență numeroasă a voluntarilor. Sunt convins că mulți tulceni ar fi vrut să participe (în primăvară au fost peste 100 de voluntari), însă cei mai mulți au fost prinși în activități cotidiene, fiind la școală sau la locul de muncă.

M-a bucurat prezența unor consilieri locali care și-au rupt din timpul lor pentru a participat la acțiunea de plantare de la Satul Pescăresc.

Le mulțumesc voluntarilor, personalului de la Servicii Publice, membrilor Ansamblului Baladele Deltei și consilierilor locali care au răspuns apelului nostru” a declarat primarul Ștefan Ilie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.