FOTO. Mai multe străzi din Neptun şi Olimp vor fi reabilitate în cadrul unui proiect cu fonduri europene

0
520

Sudul litoralului va deveni în curand principala atracție turistică a celor ce vor să își petreacă vacanța de vară pe plajă, de vreme ce stațiunea „de fițe”, Mamaia, este împânzită de betoane.

Proiecte de fonduri europene au fost demarate încă din anul 2019 în stațiuni precum Neptun și Olimp, ceea ce ne arată faptul că administraţia locală este interesată să le dezvolte. Actualul proiect are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc.

Este vorba despre un proiect cu finanțarea europeană, care include nouă străzi din stațiunea Neptun- Olimp, respectiv: strada Plopilor, strada Crinului, strada Școlii, strada Delta cu cele două tronsoane, strada Gării, strada Scriitorilor care duce spre plajă din Olimp, Viile Speciale și faleza Neptun.

În cadrul proiectului se modernizează infrastructura rutieră, dar și cea pietonală și se va schimba și sistemul de iluminat, se va desființa sistemul vechi și se vor pune stâlpi noi ornamentali cu iluminat led, se va reface întreaga rețea de iluminat.

În cadrul proiectului sunt cuprinse și două piste de biciclete și trei panouri entertainment, cu diferite mesaje motivaționale.

Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro. Aceste lucrări au început în toamna anului 2019 și se vor finaliza, conform proiectului, la data de 23 martie a anului curent.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.