FOTO Municipalitatea Tulcea a reintrat în proprietatea Grădinii de Vară DACIA

0
421
Grădina de Vară Dacia din Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

La Tulcea a fost semnat procesul verbal de predare-primire dintre Primăria Tulcea și RADEF ROMÂNIA FILM a Grădinii de Vară Dacia.

În cursul zilei de 6 noiembrie Consiliul Local va vota hotărârea, care se va consifinți preluarea imobilului.

E un demers, pe care l-am inițiat la începutul lunii august, când nu eram decât candidat. A durat doar 3 luni. Îi mulțumesc Premierului Orban pentru concursul dat – ne-a ascultat și a înțeles absurdul situației, care trena de 12 ani. Cu concursul său deplin, chestiunea e astăzi rezolvată“, a precizat primarul Ștefan Ilie.

Pentru nostalgici sau pentru curioși, până pe 15 noiembrie, imobilul va rămâne deschis oricine putând vizita ruina între orele 9 și 16.

„E drept, acolo nu e acum nimic de vizitat, e doar un dezastru în mijlocul orașului, dar cred ca e un exercițiu bun, ca să vedem ce înseamnă ani de nepăsare. E bine să știm de la ce pornim – vom fi cu atât mai mulțumiți de munca noastră peste un timp, când acest loc va deveni, așa cum l-am numit în campania electorală, un Mall Cultural. De pe 16 noiembrie va începe deratizarea, defrișarea florei spontane, curățenie generală. Apoi vom căuta surse de finanțare pentru refacerea imobilului. Vom lansa și o dezbatere publică, vom fi încântați să primim idei de la tulceni. Peste un timp (nu foarte scurt, trebuie să o spun de pe acum) acolo va fi unul din punctele de atracție din Tulcea“ a punctat edilul.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.