Pe șantierul de la Lupoaică se toarnă beton, noaptea

0
713
Foto: George Gima

Pe șantierul din zona Lupoaică, unde s-a iscat un scandal de proporții la începutul anului, lucrările continuă, candidatul USR-PLUS pentru Camera Deputaților, George Gima, atrăgând atenția că se toarnă beton, tot noaptea. Și consilierul personal al primarului Vergil Chițac, avocatul Felicia Ovanesian, a sesizat acest lucru, sperând ca cetățenii să nu calce niciodată pragul imobilului care se contruiește la intrare în Zona Peninsulară.

Candidatul USR-PLUS pentru Camera Deputaților, George Gima, a atras atenția pe binecunoscuta pagină de socializare că pe șantierul din zona Lupoaică se toarnă acum beton, tot noaptea, deși comunitatea locală a protestat în trecut atunci când investitorul a demarat lucrările tot după lăsarea serii.

„Constanța – zona Lupoaică: se toarnă beton peste un sit arheologic, peste patrimoniul vechi de mii de ani, deși există un proces pe rol, iar consilierii municipali USR-PLUS au depus o interpelare la Prefect, pentru oprirea lucrărilor. (…) Așa tratează administrația română patrimoniul vechi de mii de ani. Mare parte nu se mai vede, pentru că nu este prima noapte când se toarnă beton“, a precizat George Gima.

Scandalul cu privire la acest proiect imobiliar s-a iscat, la începutul acestui an, din cauza zidurilor antice descoperite pe acest teren, a excavărilor de pe timpul nopții și a transportării pământului, în care s-ar fi găsit și fragmente de obiecte arheologice, în câmp (în afara orașului). A fost deschis un dosar penal în urma plângerilor membrilor U.S.R. Constanța, potrivit cărora investitorul a distrus vestigiile arheologice, iar organele de cercetare au lut măsura sistării construcției, însă la sfârșitul lunii iulie a.c., s-a dispus revocarea acesteia, iar lucrările au reînceput în octombrie. Acționarul Bueno Comp S.R.L., Stelian Bucovală, declara atunci, pentru Focus Press, că „procurorul ne-a permis continuarea lucrărilor. Apoi, am depus documentele necesare la toate instituțiile implicate și am putut reîncepe lucrările“.

Și avocatul Felicia Ovanesian, consilierul personal al primarului Vergil Chițac, s-a sesizat despre lucrările care se desfășoară în această seară pe șantierul de la Lupoaică, precizând „Ce aș putea săa spun altceva decât «rușine Bucovală, rușine Bueno Comp?» Sper ca spiritul civic al constănțenilor să funcționeze până la capăt și nimeni, niciodată, să nu calce pragul construcției pe care o veți edifica în disprețul unei întregi comunități! Și mai sper ca justiția să înceapă să se gândească mai mult și mai repede la comunitate! Restului autorităților și instituțiilor, un călduros «huo»!“, a postat această pe pagina sa de pe binecunoscuta rețea de socializare. Și a continuat, ironic, „Nici nu înțeleg de ce vă revoltați! O să servim supă cremă de «ciumperci» pe vestigiile de la Lupoaică! Și ceafă cu cartofi prăjiți tot acolo! E «vad», ce nu pricepeți?! Și val… cârciumarii sunt «pe val» în Constanța anului 2020! Să auzim de bine!“

Reamintim că Felicia Ovanesian reprezintă Asociația Constanța Altfel în procesul intentat de aceasta pentru anularea autorizației de construire obținută de Bueno Comp S.R.L. în septembrie 2019. Procesul s-a strămutat la Tribunalul Tulcea, în luna aprilie a.c., ca urmare a cererii lui Bueno la Curtea de Apel Constanța. Pronunțarea s-a amânat iar, pe 30.10.2020, pentru 13.11.2020.

Bueno Comp S.R.L. vrea să construiască pe B-dul Tomis nr. 49A o clădire de birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică în suprafață de maxim 5% din aria construită desfășurată – imobil S+P+3E-4E retras. Asociații firmei sunt Stelian Bucovală și Enache Bucovală (actual consilier județean P.N.L.).

Valentin ISPAS

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.