FOTO Peste 500 de mașini ale iubitorilor de natură pe zi în Rezervația Biosferei Delta Dunării

0
1154
Mașinile au luat cu asalt plajele sălbatice. FOTO ARBDD

Din al doilea weekend din luna iulie a început să se înregistreze afluență de turiști pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Plajele Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline.

În cele două zile de weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi).

Acțiunile de monitorizare și control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acționat cu echipaje mixte formate din reprezentanți ai Poliției zonale Corbu și ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

„Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul)“, au precizat reprezentanții ARBDD.


Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente.

Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.