FOTO Se montează limitatoare de viteză pe străzile din municipiul Tulcea

0
152
În Tulcea se montează limitatoare de viteză. FOTO Primăria Tulcea

Tulcenii par a fi predispuși de a provoca accidente rutiere pe trecerile de pietoni. Ultimul accident a avut loc în urmă cu câteva zile, un copil fiind lovit de o mașină în timp ce traversa prin zona marcată și semnalizată. În aceste condiții, autoritățile au început să monteze limitatoare de viteză în zona trecerilor de pietoni.

Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea a demarat o campanie de montare a limitatoarelor de viteză pe stăzile din Municipiul Tulcea cu risc crescut de accidente rutiere.

„Statistica poliției rutiere ne îngrijorează și ne obligă în calitate de administrator al domeniului public să luăm măsuri. În 2020, s-au înregistrat 14 accidente pe trecerile de pietoni în perioada cât nu au fost montate aceste limitatoare (ianuarie-aprilie și octombrie-decembrie) comparativ cu 7 accidente (mai-septembrie) având cauză neacordarea de prioritate pietonilor aflați în traversarea străzii regulamentar pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzator. De la începutul anului 2021 și până în prezent, s-au înregistrat 16 accidente pe trecerile de pietoni” a precizat Bogdan Vasilescu, director adjunct DIAP Tulcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.