FOTO. Se pune la cale modernizarea şi extinderea târgului din localitatea General Scărişoreanu

0
96

La inițiativa Președintelui Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Ana-Maria Vătămanu, la sediul Palatului Administrativ a avut loc o ședință de lucru pe tema modernizării și extinderii Târgului din localitatea General Scărișoreanu.

La întâlnirea moderată de Președintele CJC, Mihai Lupu au participat prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea, precum și reprezentanți ai RAJA SA și DSVSA Constanța. Scopul întâlnirii a fost acela de consultare în vederea derulării unui amplu proiect de modernizare a celui mai mare târg din județul Constanța, proiect dezvoltat de ADD Constanța. Având în vedere starea actuală a oborului, se impun investiții care să prevadă atât modernizarea structurilor actuale cât si extinderea acestora.

“Târgul din localitatea General Scărișoreanu este cel mai mare din județ și funcționează de aproximativ 20 de ani, pe o suprafață de peste 8000 m2. Este un târg tranzitat săptămânal de 3000 de oameni, un târg mixt, în care se comercializează produse agro-alimentare și nu numai, însă, din păcate, condițiile actuale de comercializare nu respectă normele sanitare. Consider că este necesară o separare între zonele de comercializare a produselor agro-alimentare și cele generale, precum și crearea de facilități noi și de spații de alimentație publică dotate corespunzator, practic, este necesară refacerea întregului amplasament. Împreună cu domnul prefect am vizitat târgul și cunosc foarte bine condițiile actuale de comercializare, astfel că mi-am dorit această întâlnire cu dumneavoastră pentru a vă consulta asupra acestui amplu proiect pe care îl avem în vedere. Ne propunem ca actul administrativ să se desfășoare cu mai mare ușurință și să lucrăm îndeaproape pentru a nu avea întârzieri nejustificate”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța

În timpul dezbaterii, președintele CJC, Mihai Lupu a precizat că acest targ nu va fi dedicat marilor carmangerii, și va fi realizat special pentru a veni în sprijinul micilor producători.

“Trebuie să gândim în perspectivă ce trebuie să realizăm și să pornim de la premizele corecte. Avem nevoie de o construcție adecvată, care să fie în conformitate cu cerințele sanitare actuale. Ideea pe care noi o îmbrățișăm este aceea de a construi această piață de la zero. În prezent, condițiile de funcționare ale târgului sunt necorespunzătoare. Am fost acolo și cunosc foarte bine situația. Scopul întâlnirii de astăzi este acela de a avea o abordare comună pe acest subiect și de a contura proiectul împreună cu toți factorii implicați. Proiectul care va fi derulat de nou înființata Asociație de Dezoltare Durabilă a Județului Constanța, coordonat de doamna Ana-Maria Vătămanu, va beneficia de tot sprijinul meu”, a precizat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.