FOTO Sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol

0
479
Deșeuri aruncate pe malul Bălții Tuzla. FOTO Garda de Mediu

Pentru soluționarea unei petiții, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au desfășurat acțiuni de control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Constanța.

Pe malul bălții, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate de către echipa de control, deșeuri preponderent inerte (pământ, moloz, resturi din construcții și demolări), în amestec cu deșeuri reciclabile.

Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol.

Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai aspect natural: deșeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apa.

Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate este interzisă!!! Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă!

Activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!

Pentru identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare penală, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.