Ministerul de Interne de la Sofia: 38 de migranţi din Siria şi Afganistan, care încercau să ajungă în România, salvaţi de paza de coastă bulgară

0
51
FOTO: mvr.bg

Treizeci şi opt de migranţi care încercau să ajungă în România au fost salvaţi joi în Marea Neagră de paza de coastă bulgară, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, potrivit mvr.bg.

Este pentru prima dată din 2014 când sunt găsiţi migranţi în apele teritoriale bulgare, a declarat presei Anton Mirkov, directorul poliţiei regionale de frontieră.

Persoanele salvate – 22 de bărbaţi, opt femei şi opt copii, originari din Siria şi Afganistan – au plecat din Turcia şi au fost reperaţi aflându-se în dificultate, în mijlocul unei furtuni. “Ambarcaţiunea, lungă de şapte-opt metri, nu mai avea combustibil“, a precizat comisarul Mirkov.

Astfel de echipaje navighează de obicei la mare distanţă de ţărm, a explicat el. Autorităţile bulgare au raportat o creştere a presiunii migratorii la frontiera cu Turcia, lungă de 259 de kilometri.

Controalele au fost înăsprite semnificativ după moartea a doi poliţişti, la 25 august, la Burgas (est), loviţi de un autocar transportând migranţi. Aproximativ 300 de militari au fost trimişi să consolideze un gard de sârmă ghimpată ridicat între 2014 şi 2017 la frontiera turcă, mai scrie AFP.

A.V.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.