FOTO și VIDEO. O nouă intervenţie chirugicală dificilă, încheiată cu succes la Spitalul Veterinar Vetzone: ciobănesc german cu oasele membrelor inferioare rupte

0
251

Focus Press continuă rubrica destinată animăluțelor de companie – vă oferim imagini de la intervențiile chirurgicale dificile la care sunt supuse acestea, dar și recomandările medicilor veterinari în ceea ce le privește și modalitatea prin care iubitorii de patruede și nu numai, trebuie să le îngrijească.

Reporterii Focus Press au fost prezenți dis de dimineață la Spitalul Veterinar Vetzone din Constanța, locul unde, după cum ne place să spunem, se întâmplă minuni pentru animalele de companie.

Vă prezentăm imagini de la o intervenție chirugicală dificilă: pacientul, un ciobănesc german pe nume Hiro, în vârstă de 9 luni, a fost eroul zilei de joi, 7 ianuarie a.c.

Pe timpul intervenției chirurgicale, dr. Laurențiu Leica ne-a explicat în ce constă mai exact această operație și ce patologie a suferit Hiro. Acesta s-a născut cu două oase despicate, la membrele inferioare, de osul cotului, astfel devenind ca niște ”spini” ce i-au provocat dureri și infecții.

”Ajungem în interiorul articulației cotului, abordul chirurgical se face pe partea laterală a membrului anterior drept. Patologia aceasta este similară și la piciorul celălalt, cel stâng. Este o patologie ce se numește UAP, mai precis lipsa de unire a procesului coneal al cotului, este lipsa de unire, în mod natural, normal. În momentul în care animalul termină creșterea, aceste două oase trebuie să fie unite. Pe radiografie o să demonstrăm că aceste două oase nu s-au unit și a devenit ca o spină iritativă la interiorul articulației, a apărut fibrom al cotului cu acumulare de lichid. Animalul schioapătă, are dureri. Sunt două variante, ambele chirurgicale: una să fie fixarea cu un șurub și acea porține micuță de os lipită, dar fiindcă diagnosticarea a fost târzie și recurgem la a doua variantă, adică să scoatem această bucățică de os, în felul acesta eliminăm procesul imflamator” – a explicat Laurenţiu Leica.

Intervenția chirurgicală întreprinsă de dr. Laurențiu Leica, fondatorul Spitalului Veterinar Vetzone de la malul mării Negre, alături de dr. veterinar Gihan Arzoiu, s-a încheiat cu succes, iar ciobănescu german, puiuțul Hiro va intra într-un proces de recuperare, pentru a putea alerga în voie.

Vă invităm să urmăriți întregul material video, pentru a viziona ceea ce s-a petrecut pe parcursul intervenției chirurgicale.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.