FOTO Un sadic vânează pisicile din Poarta Albă cu arbaleta

9
1884
Vârfurile săgeților au rămas înfipte în pisici. FOTO Facebook

Cel puțin două pisici au fost victimele unui individ care a tras după ele cu un arc cu săgeți sau o arbaletă. Animalele rănite au reușit să fugă cu vârfurile săgeților înfipte în trup.

Situația a fost făcută publică de către o localnică din Poarta Albă care a și postat în mediul online, poze cu pisicile vânate. Una dintre ele avea o săgeată înfiptă în cap, între ochiul și urechea dreaptă. Cea de-a doua avea vârfurile săgeților înfipte în zona toracică și una în zona cozii.

Din păcate, una dintre ele a fost găsită moartă la scurt timp.

C.S:

9 COMENTARII

  1. NU ESTE ARC, ESTE ARBALETĂ! Este important de știut, arbaleta se declară la Poliție și intră pe regimul arme și muniții.

  2. Asta e sageata de arbaleta. Sagetile pentru arc sunt mult mai lungi si au nock pentru prinderea pe coarda. Cu sageata asta scurta si groasa si cu pene mari nu poti trage decat cu o arbaleta. De ce dati vina pe arcasi, asta nu inteleg.

  3. Este săgeată de arbaletă, nu poate fi lansată cu un arc. Spre deosebire de arc, arbaleta intră la “arme și muniții”, trebuie declarată.

  4. Este arbaleta nu arc, nu arcas a tras dupa pisici. Sagetile pentru arc arata total diferit de acestea, au nockuri pentru prindere pe coarda.

  5. ce de lume ofuscata pe aici …. nu cred ca vedeti problema in sine … nu conteaza ca e arc sau arbaleta. Conteaza ca un retardat mintal trage dupa niste pisici nevinovate. Wake up people …. pe voi va deranjeaza mai mult polemicile ce vizeaza tipul de arma folosit. Nu ne mai facem bine niciodata!

    • Cred că faptul că a fost vorba despre o arbaleta este relevant, fiindcă arcasii formează o comunitate iar unii oameni ar putea să-i judece pe arcași în ansamblu dacă unul singur ar face un asemenea lucru. Ceea ce, dincolo de faptul că nu a fost în cazul de față, este foarte improbabil. Mânuirea arcului, spre deosebire de cea a arbaletei, necesită timp, dedicare, răbdare, pasiune. Nu în ultimul rand, ajută practicantul să își gestioneze mai bine orice formă de frustrare și să fie mai conștient de propria minte. Cu alte cuvinte, cred că există o corelație inversă între alegerea practicării tragerii cu arcul și probabilitatea unui asemenea gest. Până acum nu știu să fi existat în România vreodată un caz punctual de folosire a arcului cu rea intenție. Au fost, in ultimii 15 ani, 2 sau 3 accidente (fără deces).

  6. As dori sa știu unde se afla acum pisicile și dacă una dintre ele cea care are Săgeata înfiptă in cap , dacă are și codița tăiată?
    Seama foarte bine cu pisica de care aveam eu grija … aștept un raspuns dacă știe cineva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.