FOTO & VIDEO. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori a organizat târg de toamnă: președintele CJC, prezent la eveniment

0
221

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Maria Montessori” din Constanța se întâmplă lucruri minunate. Elevii cu nevoie speciale ai acestei școli au confecționat, creat suveniruri cu tematică de toamnă, pe care le-au expus organizând un târg în incinta unității de învățământ.

Târgul cu confecții lucrate manual și picturi pe pânză, lemn și alte materiale nu este la prima ediţie. Şcoala organizează anual astfel de evenimente, doar în anul 2019 fiind puse în operă un număr de 4 târguri. Scopul principal este de a promova abilitățile, talentul și îndemânarea copiilor din instituție, sub supravegherea profesorilor.

„Ideea târgului a fost de mult implementată, din vară, când florile acestea au fost plantate de elevii noștri la sera care ne-a sponsorizat cu flori și ghivece, dar bineînțeles și campania „Music for Autism” au contribuit cu ghivece pe care elevii le-au pictat împreună cu cadrele didactice”, a declarat directoarea școlii, Roxana Giubernea.

Centrul școlar au o oferta educațională care se adresează în principal copiilor cu deficienţă mintală şi deficienţe asociate.

Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu, a fost prezent la Târgul de toamnă și nu a plecat cu mâna goală, acesta a cumpărat mai multe obiecte decorative, dar și tablouri pictate „Un mesaj pe care pot să îl adresez tuturor este să fie alături de această școală, centrul școlar fiind un concept de educație. Împreună cu cadrele didactice și toată societatea, putem contribui la aducerea câtorva bucurii și integrarea acestor copii în societate”, declară Mihai Lupu.

Mihai Lupu declară că la sfârșitul anului va organiza un târg în cadrul Consiliului Județean, unde vor fi prezente mai multe școli unde își pot vinde produsele.

„Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Maria Montessori” Constanța este o instituție de învățământ special și special – integrat, care asigură servicii educaționale și terapeutice elevilor cu cerințe educative speciale de pe raza municipiului Constanța și din localitățile limitrofe acestuia, la nivelul de învăţământ primar şi gimnazial, în vederea integrării lor şcolare și socio-profesionale optime, conform principiului egalizării șanselor și al educației pentru toți și pentru fiecare.
Prin profilul său, şcoala oferă, pe lângă activităţile didactice şi terapii de recuperare, activităţi extraşcolare într-o gamă bogată şi diversificată. Instituția se află sub coordonarea Ministerului Educației, al Inspectoratului Școlar Județean Constanța și al Consiliului Județean Constanța și își organizează activitatea plecând de la principiile generale ale învățământului românesc”,
notează site-ul instituției.

Mădălina TOMA, Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.