“Certificatul Verde” a picat testul în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților

0
150639

Proiectul prvind implementarea Certificatului Verde a primit aviz nefavorabil în Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților. Avizul e consultativ. Urmează dezbaterile în plen.

Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților a emis, miercuri, 6 octombrie, aviz nefavorabil asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID, pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei.

Biroul Permanent din Camera Deputaților a trimis acest proiect Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, pe data de 27 septembrie, spre dezbatere și avizare în procedură de urgență, iar în ședința din data de 6 octombrie, organizată în sistem mixt (fizic și on-line), membrii Comisiei au examinat inițiativa legislativă, iar în urma dezbaterilor au hotărât, cu majoritate de voturi, să îi acorde aviz negativ.

Cu alte cuvinte, proiectul privind implementarea Certificatului Verde European a picat acest test, însă acest aviz este doar consultativ. Săptămâna viitoare vor avea loc dezbateri în plenul  Camerei Deputaților  care este for decizional.

Acest aviz nefavorabil din Comisia  pentru drepturile omului este semnat de deputatul Iusein Ibram, președinte al Uniunii Democrate Turce din România.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.