Pompierii încă supraveghează încontinuu spitalul din Timișoara, de frica unui incendiu: Arafat nu e de acord

0
360

În urma solicitării medicilor, Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara este supravegheat încontinuu de către un echipaj al ISU Banat, o autospecială fiind parcată în curtea unității medicale. Secretarul de stat Raed Arafat nu este, însă, de acord cu acest lucru.

De miercuri, 6 octombrie a.c., în curtea Spitalului „Victor Babeș“ din Timișoara stă încontinuu o autospecială a pompierilor bănățeni, în urma solicitării medicii, care se tem de izbucnirea unui incendiu, deși unitatea medicală are autorizație de securitate la incendiu. Echipajul acesteia este format din trei salvatori, pregătiți să intervină în orice moment, dacă este necesar.

„Autospeciala de pompieri pe care am solicitat-o Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a ajuns la Spitalul Victor Babeș. Este vorba de o autospecială cu apă și spumă, cu un echipaj complet format din trei salvatori militari. Mașina de intervenție a colegilor de la ISU Banat, de la Detașamentul 1, va rămâne în curtea noastră, pregătită să intervină dacă va fi cazul.

Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Timiș pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră“, a transmis conducerea unității medicale.

Cu toate acestea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu este de acord cu această soluție, precizând că altele sunt măsurile ce trebuie avute în vedere. Mai ales că nu pompierii răspund de integritatea și funcționarea instalațiilor, așa cum sperau medicii.

„Nu am fost de acord cu acest lucru și nici nu vom fi de acord, pentru că nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri. (…)

În interiorul clădirii trebuie să ai oameni care verifică instalațiile, care fac tururi să verifice care este situația, dacă există vreun risc să îl elimine. Binențeles, dacă e o urgență se sună la 112 să vină pompierii.

Chestia asta a generat și alte solicitări. Lumea a crezut că dacă punem pompierii lângă spital înseamnă că nu mai are nimeni responsabilitate și pompierii răspund. Nu merge“, a declarat Raed Arafat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.