FOTO VIDEO Icoanele pictate în Biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Murfatlar, sfințite de Arhiepiscopul Tomisului: “Să continuați să lucrați, dragi copii. Au talent să fie pe mai departe iconari”

0
225
Micii iconari, formați la Murfatlar, premiați de Arhiepiscopul Tomisului

O lună de dăruire și perseverență în învăţarea meşteşugului de iconar a fost încununată cu vernisajul expoziției de icoane pe lemn realizate de copiii din Murfatlar, Constanța, București, Poarta Albă, Năvodari. Sub îndrumarea minunatului pictor profesor Loredana Giorgiana Lupașcu, micii iconari au realizat adevărate opere de artă. Lucrările lor au fost apreciate de numeroși oameni, printre care și primarul Gheorghe Cojocaru, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, preotul Cătălin Moroșan, parohul Bisericii “Sf. Arhidiacon Ștefan” din Constanța, dornici să participe la expoziția de la Biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Murfatlar.

Pe un fundal muzical bisericesc, copiii au gustat din potirul credinței, împărtășindu-se vizual, auditiv și spiritual, cu învățăturile sfinte, începând, astfel, din copilărie, desăvârșirea lor ca iconari ai lui Hristos, nu doar prin reprezentarea materială a Lui, a Maicii Domnului și a Sfinților, cu ajutorul icoanei, ci și prin oglindirea credinței în faptele lor, devenind ei înșiși icoane vii ale cerului pe pământ.

La sfârșitul Atelierului de pictură “Sf. Luca”, pe 8 septembrie, când parohia și-a sărbătorit hramul, icoanele cu foiță de aur au fost expuse la intrarea în biserică, pentru ca toți doritorii să călătorească duhovnicește, prin intermediul inocenței, măiestriei și dragostei micilor iconari care și-au pus mâinile în slujirea lui Dumnezeu. La câteva zile distanță, duminică, 12 septembrie, după Sfânta Liturghie, într-un cadru festiv, icoanele zugrăvite pe lemn de copii și așezate spre închinare au fost sfințite de Arhiepiscopul Tomisului, Ierarh care i-a premiat pe iconari.

Micii iconari, formați la Murfatlar de minunatul pictor și profesor Loredana Giorgina Lupașcu și preotul Alexandru Gabriel Lupașcu, parohul Bisericii “Nașterea Maicii Domnului”, au fost recompensați pentru efortul lor cu o diplomă pentru participarea la Atelierul de pictură “Sf. Luca”, desfășurat în perioada 1-30 august 2021, în pronaosul lăcașului de cult. “Să continuați să lucrați, dragi copii. Au învățat să facă icoane. Să vă străduiți să-i perfecționați tot mai mult și să-i îndemnați, pentru că au talent, să fie pe mai departe iconari. Dacă sunt iconari, vor fi și credincioși. Așa să vă ajute Dumnezeu“, i-a îndemnat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Tot Ierarhul Tomisului i-a înmânat și diploma de excelență pictorului profesor Loredana Giorgiana Lupașcu.

Micii iconari s-au despărțit cu greu de acest loc binecuvântat, unde au învățat că acolo unde este Hristos este credință, nădejde, iubire și frumos, valori ce necesită a fi sădite și în sufletele noastre.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.