Francezul care deţine o clădire de patrimoniu în centrul Constanţei nu mai vrea muzeu digital în interior, ci centru de distracție

0
2286
Strada Cuza Vodă

Easydo Digital Technologies a depus la Primăria Municipiului Constanța o cerere pentru certificat de urbanism necesar pentru modificarea clădirii monument istoric din centrul orașului, de pe strada Cuza Vodă, pentru a deschide un centru de recreere și distracție, după ce supraetajează imobilul și îi adaugă un corp nou.

Financiere Black Sea S.R.L. obținuse, la începutul acestui an, certificat de urbanism pentru restaurarea clădirii de patrimoniu de pe strada Cuza Vodă nr. 30 (de lângă Restaurant Sport) și transformarea ei într-un muzeu digital. Chiar voia să îi adauge două noi corpuri cu regim de înălțime S+P+2E.

Dar se pare că francezul David Nicolas Joseph Andre Coyne s-a răzgândit. După ce a vândut imobilul monument istoric unei alte firme pe care o deține, Easydo Digital Technologies, pe 27.11.2020 a solicitat Primăriei Constanța un alt certificat de urbanism. Tot pentru restaurarea și recompartimentarea clădirii din 1906, dar extinderea sa doar cu un corp nou S+P+2E. Și supraetajerea corpului C2 și C5 cu un nivel.

Și noul imobil nu va mai avea funcțiunea de muzeu digital, ci de centru de recreere și distracție (loisir). 

Easydo Digital Technologies a vândut, anul trecut, părțile sale sociale din altă firmă a francezului Coyne, Vauban IT – firmă din București specializată în dezvoltarea de aplicații software și furnizarea de servicii tehnologice, cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de lei –, grupului francez GFI Informatique, potrivit Profit.

Easydo Digital Technologies S.R.L. a înregistrat în 2019 o cifră netă de afaceri de 6,7 milioane de lei și un profit de aproape 680.000 de lei, având ca principal domeniu de activitate realizare software la comandă.

David Nicolas Joseph Andre Coyne deține și terenul din zona Miga, unde în trecut se ridica semeț Hotelul Continental, la intersecția B-dului Tomis cu B-dul Ferdinand. Pentru acesta el a obținut un certificat de urbanism pentru construirea unei clădiri de birouri cu cinci etaje, proiect imobiliar ce nu necesită evaluare de mediu, conform Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.