Frații Caratană de la Kogălniceanu, din nou în fața judecătorilor, pentru coruperea alegătorilor

1
2314
Fraţii Caratană, foto: Daniel Albu

Noul proces penal al fraților Caratană de la Mihail Kogălniceanu a început în luna ianuarie a acestui an, însă a debutat, așa cum era de așteptat, cu două amânări succesive.

Cercetați într-un nou dosar penal, pentru infracțiuni la legea electorală, frați Mișu și Mihăiță Caratană, împreună cu un apropiat de-al lor, Dumitru Mitrenga, au fost, din nou, în atenția judecătorilor constănțeni. La primul termen din acest dosar, de pe data de 19 ianuarie a.c., s-a dispus amânarea cauzei pentru citarea unor martori, iar la al doilea termen, de marți, 9 februarie, instanța a fost nevoită să dea o nouă amânare, de data aceasta pentru faptul că unul dintre avocați nu s-a putut prezenta la termen. Astfel, următoarea ”vizită” la Judecătoria Constanța va fi pe data de 30 martie când, probabil, se va găsi un alt motiv de amânare.

Frații Mișu și Mihăiță Caratană, împreună cu Dumitru Mitrenga, au fost trimiși în judecată pentru ”Coruperea alegătorilor în formă continuată”, după cum se arată într-o hotărâre a Judecătoriei, de la începutul anului trecut, dată în urma unei ședințe în cameră preliminară.

 La vremea respectivă, inculpații au contestat decizia respectivă, dată de Judecătorie, iar Tribunalul a hotărât rejudecarea cauzei în cameră preliminară. Din nou s-a dat o soluție în defavoarea inculpaților, vara trecută, iar cei trei inculpați au contestat, din nou, măsurile luate în camera preliminară.

În cele din urmă, după mai multe ”du-te/vino” cu dosarul, s-a dispus începerea judecății pe fond a cauzei, pentru infracțiunile reținute în sarcina celor 3 indivizi, respectiv ”Coruperea alegătorilor în formă continuată”, fapte similare celor pentru care au mai fost cercetați. Potrivit Codului Penal: ”Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

Așa cum se știe, cei doi frați, împreună cu mai multe persoane din anturajul lor, au fost cercetați, trimiși în judecată și condamnați pentru mai multe infracțiuni, începând cu scandalurile făcute în sediul postului de poliție din localitate, când au agresat un om al legii, continuând cu ciobanii ținuți ostatici la fermele lor, neplătiți cu lunile și ”cazați” în grajdurile de animale, după care a urmat un dosar în care au fost cercetați pentru infracțiuni electorale la alegerile locale din 2012, precum și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul lui Mihăiță Caratană, în legătură cu concesionarea unui teren pentru care a primit subvenții APIA.

D.A.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot scrieți atât despre Caratană de ce nu scrieți și despre dosarul făcut împotriva lor cu sechestrarea și orchestrat de Adina Florea împreuna cu Adrian Rapotan la rugămințile unor oameni din politica și nu are tupen nimeni sa se atingă de dosar deoarece are bulina pe el se duce tradiția comunismului in continuare,dosar prelucrat bulina pe el nu se atinge nimeni așa sta treaba in România avem numai comuniști și șpăgari in toate instituțiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.