Frații Floriștean continuă demersurile pentru construirea mai multor imobile de 8 etaje în cartierul Poarta 6 din Constanța

0
2688
foto cu rol ilustrativ

Frații Floriștean, Andrei Roman și Alexandru- Cătălin continuă demersurile pentru construirea mai multor imobile în regim de înălțime de 8 etaje în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța. În acest sens municipalitatea a publicat un alt anunț de consultare asupra propunerilor planului urbanistic zonal.

Precizăm că investiția a devenit câmpul de luptă dintre primărie și proprietari de mai mulți ani, pentru că municipalitatea susținea că destinația și funcțiunea terenurilor este de „spații verzi cu acces nelimitat – parcuri, grădini publice și orășenești și de cartier, scuaruri și fâșii plantate publice”.

Beneficiarii, frații Floriștean au solicitat modificarea planului urbanistic general (PUG) într-o destinație exploatabilă economic, cu posibilitatea de a construi.

Pentru că nu au ajuns la un acord comun, au ajuns în instanță. În luna martie 2018, Primăria municipiului Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism cu numărul 661/05.03.2018, în vederea elaborării planului urbanistic zonal – reglementare urbanistică teren intravilan, în baza sentinței civile NR. 174/CA/2016 , iar apoi , în mai 2019, avizul de oportunitate a elaborării PUZ-ului.

Amplasamentul studiat se află pe bulevardul 1 Mai Vechi, careu 2, lot 10. Terenul are o  suprafață de 29.434 mp, aproximativ 3 hectare, iar parcela care a generat PUZ-ul este de 1420 mp. Clădirile vor avea un regim maxim de înălțime de P+8Etaje, cu retrageri succesive ale ultimelor 4 niveluri.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.