Furturile de tuburi de oxigen, mai numeroase în Mexic pe fundalul pandemiei de COVID-19

0
26
FOTO stirileprotv.ro

Autorităţile din Mexic au afirmat miercuri că au înregistrat 14 cazuri de furturi de tuburi de oxigen de la începutul lui ianuarie până în prezent, pe fundalul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 şi a unui deficit pe piaţa legală, informează DPA.

Din data de 3 ianuarie, Garda Naţională şi poliţia au recuperat 36 de tuburi de oxigen şi trei concentratoare de oxigen, arestând totodată opt persoane în mai multe operaţiuni distincte, a informat Ministerul Securităţii Publice (SSPC) într-un comunicat.

Potrivit ministerului, din cauza creşterii numărului de furturi, autorităţile au decis să stabilească o autoritate specială de coordonare care să oprească şi să pună sub acuzare astfel de infracţiuni. Garda Naţională şi primii trei furnizori de oxigen din ţară se numără printre cei implicaţi în acest demers.

Mexic, o ţară cu aproape 130 de milioane de locuitori, a înregistrat unul dintre cele mai severe bilanţuri de COVID-19 din lume, iar la începutul acestei săptămâni a devenit cea de-a patra ţară care a atins pragul de 150.000 de decese provocate de coronavirus la nivel global. Cel mai mare număr de decese într-un interval de 24 de ore – 1.803 – a fost înregistrat joia trecută.

Numărul testelor disponibile este limitat, iar numărul real al infecţiilor ar putea fi mai ridicat decât datele comunicate de guvern. Numărul deceselor ar putea fi totodată mai mare decât bilanţul oficial. Preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, care nu poartă niciodată mască în timpul evenimentelor publice, a anunţat săptămâna trecută că a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi că face tratament pentru simptome moderate de COVID-19.

Spitalele din regiune, în special cele din Ciuda de Mexico, au ajuns la capacitatea maximă şi mulţi pacienţi sunt trataţi cu oxigen la domiciliu în lipsa locurilor în spitale şi a neîncrederii în sistemul public de sănătate. Din această cauză, la centrele pentru reîncărcarea tuburilor de oxigen s-au format cozi lungi. Companiile distribuitoare se confruntă de asemenea cu un deficit de tuburi de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.