Furturile din auto, infracțiunea cea mai des întâlnită în județul Tulcea

0
619
Echipaj al poliției în stradă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Tulcenii ar trebui să acorde mai multă atenție bunurilor personale pe care le lasă în mașinile parcate, dar și sistemului de închidere al autoturismului. În ultimii doi ani, criminalitatea stradală a însemnat în cea mai mare parte, furtul din auto. Potrivit datelor oficiale, localitatea cu cea mai mică infracționalitate este localitatea Crișan.

Criminalitatea stradală în județul Tulcea a însemnat în ultimii doi ani, infracțiunile contra patrimoniului – furtul, iar cel din auto a fost cel mai frecvent, dar și infracțiuni contra persoanei, aici fiind vorba de loviri sau alte violențe, vătămarea corporală din culpă și amenințarea.

Municipiul Tulcea și orașele Babadag și Măcin sunt în top pentru această perioadă la capitolul infracțiuni constatate.

La polul opus, cu cele mai puține fapte, în 2019 au fost C.A. Rosetti, Maliuc și Crișan. În anul în curs – 2020, cea mai mică infracționalitate a fost înregistrată în Beidaud, Sf. Gheorghe și Crișan.

În anul 2019, polițiștii tulceni au fost sesizați pentru 178 de infracțiuni stradale. Dintre acestea, 164 au fost cazuri de furt, predominând cele de furt din auto. La fel s-a întâmplat și în primele 11 luni ale anului 2020, când, la nivelul IPJ Tulcea au fost primite 123 de sesizări de infracțiuni stradale, dintre care 113 au fost de furt.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.