Gabriela Iacobici: În noaptea de Înviere le vom împărți tuturor locuitorilor pască și candele cu lumina sfântă

0
829

În comuna Grădina lucrările de asfaltare și cele pentru noul continuă. Angajații, echipați corespunzător muncesc de zor pentru ca proiectele să fie finalizate la timp. În paralel, au loc pregătiri pentru sărbătorile ascale, care în acest an se vor desfăşura atipic.

Iar după cum ne-a spus chiar primarul comunei, Gabriela Iacobici, nici o persoană nu a fost testată pozitiv cu virusului COVID-19; în plus, și numărul persoanelor aflate în carantină este unul extrem de mic, în comparație cu alte comune din județ. 

Contactată de ziarul Focus Press, aceasta ne-a mărturisit faptul că nu au fost probleme cu locuitorii, în sensul de a nu respecta măsurile impuse de autorități pe perioada stării de urgentă instaurată în urma pandemiei de coronavirus, ci dimpotrivă, aceștia fiind înțelegători. 

”Lucrările de asfaltare nu s-au oprit deși este stare de urgență. Avem contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și nu ne-a făcut vreo adresă ca să stopăm lucrările. În comună nu avem cazuri de coronavirus, am avut doar trei persoane în autoizolare până acum, doi dintre ei și-au încheiat perioada, a mai rămas doar o persoană care a venit din Scoția”, a spus primarul Gabriela Iacobici. 

Referitor la persoanele cu vârste de peste 65 de ani, aceasta a spus faptul că există echipe de oameni care îi sună să îi întrebe ce anume au nevoie de la piaţă, pentru a le face cumpărăturile.

Referitor la noaptea de Înviere, preotul paroh va oficia slujba, urmând ca între orele 23:30-1:00 echipe ale Primăriei Grădina să meargă la toate casele din fiecare sat aronat, echipați corespunzător acestei perioade, pentru a le împărți locuitorilor candele cu lumina Sfântă și pască. 

Tot în acest context, referitor la persoanele cu venituri mici, primarul Gabriela Iacobici ne-a mai declarat că persoane din cadrul Crucea Roșie s-au deplasat alături de ea pentru a le împărţi pachete cu alimente. Acţiunea a avut loc joi, 9 aprilie.  

Tot pentru a-i ajuta pe locuitori în această perioadă, primăria le-a oferit măști de protecție.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.