GALERIE FOTO! Biserica din parcul de la Gară, abandonată din cauza crizei economice

0
1073
Biserica Sf. Ștefan din Pracul Gării. FOTO Cătălin SCHIPOR

Construcția bisericii din Parcul Gării, „abandonată“ din cauza crizei economice, va continua și va fi de lemn pentru a se încadra cu peisajul. Până atunci, lăcașul de cult lasă impresia de casă părăsită și neîngrijită.

Înconjurată de scandaluri, abandonată și prăfuită, biserica cu hramul Sf. Ștefan din Parcul Gării din Constanța continuă să fie o pată în puțina verdeață ce a rămas în zonă. Construcția, contestată de mulți, a început în anul 2000, dar la scurt timp au apărut și problemele.

Enoriașii care au donat bani pentru ridicarea lăcașului de cult au acuzat la scurt timp că preotul paroh a gestionat prost banii, iar lucrările au fost sistate. A fost schimbat, dar cel care i-a urmat a fost și el în mijlocul unui scandal privind casele și locuințele unor enoriași, iar construcția bisericii a intrat în impas.

De-a lungul anilor s-au ținut slujbe la subsolul construcției, dar de ceva vreme, nu pare să se mai îngrijească nimeni de biserică. Geamurile murdare, resturi de copaci aruncați pe trepte, tencuiala căzută, acestea se văd atunci când cineva trece prin parc.

„Lucrările la biserică s-au oprit când a început criza economică și am tot căutat soluții de finanțare. A fost schimbat și preotul paroh, iar acum vrem să schimbăm și proiectul, să o facem de lemn, fiind mai ieftină așa și s-ar încadra și cu parcul“ a precizat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.